Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο παγκόσμιο στερέωμα της κλασικής κιθάρας ο Zoran Dukic θα παραδώσει μια σειρά από τέσσερα online σεμινάρια – μαθήματα από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 στις 8.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).

Στα τέσσερα αυτά online σεμινάρια ο Zoran Dukic θα καλύψει μεγάλο μέρος της σύγχρονης τεχνικής της κιθάρας όπως τεχνικές για να βελτιώσεις την ταχύτητά, τον ήχο και τις ικανότητές σου στην κιθάρα.

Στα σεμινάρια θα αναλυθούν τα παρακάτω θέματα:

  • Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 8.00 μ.μ. – ”Ναι, είναι ωραίο να είσαι γρήγορος”
  • Τετάρτη 20 Ιανουαρίου  8.00 μ.μ. – ”Δίνοντας βάρος εκεί που πρέπει” – Τεχνική για αβίαστο παίξιμο και στα δύο χέρια
  • Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου  8.00 μ.μ. – ”Ο ταπεινός σας υπηρέτης” ερμηνεία, φραζάρισμα, δακτυλισμοί , όλα στην υπηρεσία της μουσικής
  • Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 8.00 μ.μ. – Τρέμολο

Κάθε σεμινάριο – μάθημα θα έχει διάρκεια 60 – 90 λεπτά στα οποία ο Zoran Dukic θα αναλύει τα παραπάνω θέματα δείχνοντας παραδείγματα με την κιθάρα του , ενώ στο τέλος κάθε σεμιναρίου θα απαντά σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Κόστος Συμμετοχής :

150€ για το σύνολο των τεσσάρων σεμιναρίων για όσους κλείσουν θέση μέχρι 29 Δεκεμβρίου  (Παραγγελία)

160€ για το σύνολο των τεσσάρων σεμιναρίων για όσους κλείσουν θέση από τις 30 Δεκεμβρίου και μετά (Παραγγελία)

50€ για αγορά ενός σεμιναρίου (Παραγγελία)

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στα αγγλικά, θα πραγματοποιηθούν live μέσω zoom και μπορούν να τα παρακολουθήσουν σπουδαστές από όλο τον κόσμο. Με την αγορά των σεμιναρίων θα σας σταλεί μέσω e-mail ο σύνδεσμος για να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια με τον Zoran Dukic.

Αν παρακολουθήσετε το σεμινάριο μέσω κινητού ή τάμπλετ να έχετε εγκαταστήσει πρώτα την  εφαρμογή ZOOM  Cloud Meetings και μετά να πατήσετε το link. Αν παρακολουθήσετε από σταθερό υπολογιστή ή laptop απλά πατήστε το link. Το link στέλνεται για ατομική προβολή. Σε κάθε σεμινάριο θα γίνεται ταυτοποίηση των συμμετεχόντων.

Πληροφορίες στο info@halkidonio.gr , στη σελίδα μας στο facebook και στα τηλέφωνα 2102856196 και 2102530080.

Ο Zoran Dukic είναι  ένας από τους εξέχοντες κιθαρίστες της εποχής μας. «Master της κιθάρας, ο ήχος που δημιουργεί είναι εξίσου αξιοθαύμαστος όσο η παλέτα της έκφρασης και της κομψότητας που διακρίνει το παίξιμό του», έχει γράψει για εκείνον η μεξικανική εφημερίδα El Notre, ενώ η ιταλική Il Gazzettino, υποστηρίζει ότι «πάντα ο Zoran Dukic επιδεικνύει θεαματική δεξιοτεχνία μαζί με μεγάλη ωριμότητα και δυνατή έμπνευση». Έχει να επιδείξει πολλούς σημαντικούς σταθμούς στην καριέρα του, μεταξύ των οποίων δεκάδες νίκες σε διαγωνισμούς, αλλά και το ειδικό βραβείο του διαγωνισμού της Μαδρίτης για την ερμηνεία ισπανικής μουσικής, που για πρώτη φορά απονεμήθηκε σε μη Ισπανό, ενώ είναι μέχρι σήμερα ο μόνος κιθαρίστας που κέρδισε και στους δύο διαγωνισμούς Andres Segovia, στη Granada και στην Palma di Mallorka.

Zoran Dukic

Οι εμφανίσεις του είτε σε ρεσιτάλ είτε ως σολίστ με ορχήστρα αφήνουν μεγάλο αντίκτυπο σε κοινό και κριτικούς.

Ο Z. Dukic αποφοίτησε από τη Μουσική Ακαδημία του Ζάγκρεμπ υπό τον Darko Petrinjak και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Hochschule Fur Musik της Κολονίας. Μεταξύ του 1990-1997 κέρδισε σε πολλούς Διεθνείς Διαγωνισμούς.

Είναι ο μόνος κιθαρίστας που κέρδισε και στους δύο Διαγωνισμούς Andres Segovia, στην Granada και στην Palma di Mallorka. Στον μεγαλύτερο κιθαριστικό διαγωνισμό της Μαδρίτης έλαβε, παρουσία της βασιλικής οικογένειας, το ειδικό βραβείο για την ερμηνεία Ισπανικής μουσικής – πρώτη φορά απονεμήθηκε σε μη Ισπανό.

Παρόλο που έχει τοποθετήσει τη μουσική του Bach στο κέντρο της μουσικής του ζωής, διακατέχεται ταυτόχρονα από έναν θαυμασμό για τη σύγχρονη δημιουργία μέσα από τα έργα των Takemitsu, Henze, Reily, Carter και πολλών άλλων. Έχει επίσης έντονα στο ρεπερτόριό του το Ισπανικό και νότιο-αμερικάνικο μουσικό ιδίωμα, πυρήνα του κιθαριστικού ρεπερτορίου.

Also available in:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας:

Ακολουθήστε μας:

Pin It on Pinterest