Η διαδικασία της μάθησης είναι ένα ταξίδι ήχων, μελωδιών και ρυθμών και εξελίσσεται μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση, το τραγούδι, το χορό, το παίξιμο των οργάνων και την δραματοποίηση και μουσική επένδυση των ιστοριών μας.

Με ήχο, κίνηση και χρώμα, με παραμύθια και παιχνίδια, τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο της μουσικής:

  • Εξερευνούν τα στοιχεία της μουσικής (ρυθμό, μελωδία, ηχόχρωμα κ.λπ.), έρχονται σε επαφή με τη μουσική  και μαθαίνουν να συνεργάζονται σε δραστηριότητες ακρόασης, σύνθεσης, εκτέλεσης και αυτοσχεδιασμού.
  • Παίζουν διάφορα μουσικά όργανα, κατασκευάζουν αυτοσχέδια δικά τους και προετοιμάζονται για τα επόμενα βήματά τους στη μουσική, γνωρίζοντας από κοντά τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στις υπόλοιπες τάξεις του Ωδείου.

Η μουσική προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία με τρόπο πρωτότυπο και δημιουργικό. Ενεργοποιεί την φαντασία, προκαλεί την έκφραση, εξασκεί την παρατηρητικότητα. Βοηθάει στη συγκέντρωση, εκτονώνει, οξύνει την αντίληψη του παιδιού που μαθαίνει να συνεργάζεται μέσα σε μια ομάδα  και τονώνει την αυτοπεποίθησή του.

Η επιστράτευση της φαντασίας και της προσπάθειας μέσα στο πλαίσιο της ομάδας, οδηγεί τους μικρούς μας φίλους σε ασφαλείς δρόμους υπευθυνότητας και αυτοσυγκέντρωσης, που θα αποδειχθούν απόλυτα χρήσιμοι στη σχολική ζωή του παιδιού και στην επαγγελματική ζωή του ενήλικα.
Η μουσική βοηθά στην ανάπτυξη της νοημοσύνης.

Παιδιά και έφηβοι που παίζουν μουσική παρουσιάζουν αρμονικότερη κοινωνική συμπεριφορά από εκείνους που δεν έχουν ασχοληθεί με τη μουσική.

Η μουσική κάνει τα παιδιά εξυπνότερα.

Η μουσική κάνει τα παιδιά κοινωνικότερα.

Εάν θέλετε το παιδί σας να πάρει από την αρχή όλα εκείνα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την ισορροπημένη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, δεν έχετε παρά να το φέρετε σε επαφή με τη μουσική.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας:

Ακολουθήστε μας:

Pin It on Pinterest