Το Χαλκηδόνιο Ωδείο δραστηριοποιείται στο χώρο των μουσικών σπουδών από το 1991. Είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και παρέχει στους μαθητές του Πτυχία και Διπλώματα αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού. Έχοντας πλήρη συναίσθηση του σπουδαίου αυτού ρόλου της μουσικής, το Χαλκηδόνιο Ωδείο έχει εξασφαλίσει για τους μαθητές του, όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να οδηγηθούν στο φανταστικό κόσμο της μουσικής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τα μαθήματα γίνονται σε ευρύχωρες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και φυσικά πάντα σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα.

Το άριστο επιτελείο καθηγητών του Ωδείου μας αποτελείται από μουσικούς που δίνουν ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, στο Μέγαρο Μουσικής, διδάσκουν σε Διεθνή Φεστιβάλ Μουσικής. Έργα καθηγητών του Χαλκηδόνιου Ωδείου παίζονται από συμφωνικές Ορχήστρες στο Μέγαρο Μουσικής αλλά και στο εξωτερικό.

Δεν είναι τυχαία επομένως τα πολλά πρώτα βραβεία που έχουν αποσπάσει μαθητές μας σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς και Διεθνή Φεστιβάλ. Αλλά και στην εισαγωγή μαθητών στο Μουσικό Πανεπιστήμιο το Χαλκηδόνιο Ωδείο έχει μεγάλες επιτυχίες.

Μερικές από τις πολλές διακρίσεις που έχουν πετύχει μαθητές μας σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς – Διεθνή Φεστιβάλ – Μουσικό Πανεπιστήμιο κ.τ.λ.

  • 2 Πρώτα Βραβεία σε Διαγωνισμό μέχρι 15 ετών και 1 Πρώτο Βραβείο σε Διαγωνισμό ανεξαρτήτως ηλικίας – πρόσκληση για solist στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου.

  • Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία Διπλώματος και Δεύτερο Βραβείο για μαθητές μέχρι 16 ετών σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Κιθάρας που έγιναν υπό την αιγίδα του Ωδείου Αθηνών.

  • Πρώτο Βραβείο για μαθητές μέχρι 15 ετών στο πιάνο και Πρώτο Βραβείο στη χορωδία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς που διοργανώθηκαν από τη Χ.Ο.Ν.

  • Μαθήτρια από το ωδείο μας συνέπραξε με συνομηλική της από τη Νορβηγία, στη σύνθεση και εκτέλεση μουσικής, για βίντεο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής υπηρεσίας του Διαστήματος, αποσπώντας το Πρώτο Βραβείο στις προτιμήσεις του κοινού στο Ίντερνετ.

  • Δεύτερο Βραβείο και χρηματικό έπαθλο 2000€ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στο Πιάνο για διπλωματούχους μέχρι 23 ετών στην Άνδρο.

  • Μαθήτρια από το Ωδείο πέρασε στη 2η θέση Πανελλαδικά στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • Μαθητές από το Ωδείο μας στην κιθάρα και στο πιάνο (σήμερα καθηγητές στο Ωδείο μας) έχουν λάβει μέρος σαν solist με την ορχήστρα Kamerata του Μεγάρου Μουσικής.

Στο Χαλκηδόνιο Ωδείο διδάσκουν εκτός όλων των άλλων και πολλοί καταξιωμένοι και γνωστοί καλλιτέχνες.

-Στο Εργαστήρι Φωνητικής οι Νατάσσα Μποφίλιου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώτα Νέγκα, Θέμης Καραμουρατίδης

-Στο Εργαστήρι Τραγουδοποιίας ο Φοίβος Δεληβοριάς

-Στο Εργαστήρι Στιχουργικής ο Οδυσσέας Ιωάννου

Ως προσκεκλημένοι όλων των παραπάνω έχουν φιλοξενηθεί οι : Θάνος Μικρούτσικός, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Αφροδίτη Μάνου, Λίνα Δημοπούλου.

Σε σεμινάρια πιάνου έχουν διδάξει η καταξιωμένοι σολίστ Βασίλης Τσαμπρόπουλος και Τίτος Γουβέλης που δίνουν συναυλίες στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ελλάδος (Μέγαρο Μουσικής, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , Ηρώδειο κ.α. ) αλλά και στο εξωτερικό.

Από το εξωτερικό έχουν προσκληθεί και έχουν δώσει συναυλίες και σεμινάρια οι παγκοσμίου φήμης μουσικοί – soloist που εμφανίζονται στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου και έχουν συμπράξει με διάσημες ορχήστρες, Irina Kulikova από τη Ρωσία, Aniello Desiderio από την Ιταλία, Zoran Dukic από την Κροατία, Mike Dawes από την Αγγλία.

 

Παλιοί μαθητές μας, σήμερα καθηγητές του ωδείου μας, είναι σολίστ με μεγάλες ορχήστρες.

Αν ενδιαφέρεστε κι εσείς να ασχοληθείτε με τη μουσική σας προσκαλούμε να έλθετε να συζητήσουμε οτιδήποτε σας απασχολεί και να βρούμε μαζί την καλύτερη λύση για σας!

Χαλκηδόνιο Ωδείο – Πρότυπο Μουσικό Εκπαιδευτήριο – Αναγνωρισμένο από το κράτος

1.Δεκελείας 71 & Σ.Σταματιάδη 2 Ν.Φιλαδέλφεια τηλ. 2102530080 

2.Σολωμού 56 Μεταμόρφωση τηλ. 2102856196

info@halkidonio.gr

Facebook Page : Χαλκηδόνιο Ωδείο – Halkidonio Odio

Instagram : @halkidonioodio

Twitter : @halkidonio

 

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε χρήσιμες πληροφορίες για τα ωδεία μας στα αφιερώματα της Lifo , της Athens Voice, του Culturenow και του mothersblog

Εγγραφείτε στο Newsletter μας:

Ακολουθήστε μας:

Pin It on Pinterest