Ημερομηνίες: Παρασκευή 5, Σάββατο 6, Κυριακή 7 Μαΐου 2023.
Στο Χαλκηδόνιο Ωδείο Ν. Φιλαδέλφειας.

Για όλα τα επίπεδα σπουδαστών.

Μέσα από τη  μελέτη  του ρεπερτορίου επικεντρώνουμε σε ζητήματα στυλιστικής έκφρασης, ανάλογα με την εποχή και το είδος.

  • Η έννοια του τραγουδιστικού legato στο φραζάρισμα.
  • ‘’Belcanto’’ σημασία του όρου και χρήση του.
  • Aria – recitativo – ensemble οδηγός για την σωστή αντιμετώπισή τους.
  • Προφορά στις βασικές οπερατικές γλώσσες – ανοιχτά και κλειστά.
  • Φωνήεντα – σκληρά και μαλακά σύμφωνα – τα διπλά και τα ‘’ηχηρά’’ σύμφωνα.
  • Ενσωμάτωση της τεχνικής του τραγουδιού στην μουσική αισθητική.
  • Πως χρησιμοποιούμε την αναπνοή σε σχέση με τη μουσική.
  • Μικρές αναδρομές σε σημεία αναφοράς  του κλασσικού τραγουδιού και της Μουσικής Ιστορίας, παραδείγματα.

ΚΟΣΤΟΣ:

για ένα ατομικό μάθημα 45 λεπτών: 120€ ( κλείστε θέση ).

Σύντομο βιογραφικό

Πιανίστας, αρχιμουσικός και συνθέτης, γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο (Καλομοίρη) (δίπλωμα με αριστείο εξαιρετικής επιδόσεως) και ανώτερα θεωρητικά της Μουσικής (Ν. Νευράκης, Ι. Παπαδάτος, Πατρικίδης, Φ. Τσαλαχούρης) στην  Αθήνα, και διεύθυνση ορχήστρας στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου Σκωτίας στη Γλασκόβη (A.Mitchell, M.Brabbins), με υποτροφίες Ακαδημίας Αθηνών (κληροδότημα Ι. Βώζου)  και Βασιλικής Ακαδημίας Γλασκώβης «Alexander Gibbsonmerit».

Δίδαξε μουσική στη Μέση Εκπαίδευση(Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα), καθώς και πιάνο και διεύθυνση χορωδίας στο Εθνικό Ωδείο (1987-2001).

Ως διευθυντής της Παιδικής Χορωδίας «Μανώλης Καλομοίρης» (1992-2000) συνεργάστηκε με την ΕΛΣ, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Μ.Μ.Α.

Από το 1994 συμμετείχε στη μουσική προετοιμασία σε τουλάχιστον 60 παραγωγές της ΕΛΣ ως μουσικός εκγυμναστής, συνεργαζόμενος με κορυφαίους Έλληνες και ξένους λυρικούς καλλιτέχνες (Γ. Ντιμιτρόβα, Ν. Μαρτινούτσι, Φ. Πατανε, Δ. Καβράκος κ.α).

Ως Μουσικός Εκγυμναστής συνεργάστηκε με το Αμφιθέατρο  Σπύρου Ευαγγελάτου σε παραστάσεις Αρχαίας Τραγωδίας στο Φεστιβάλ Επιδαύρου (1999-2002) το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Όπερα Δωματίου Αθηνών.

Το 2000 διεύθυνε ως αρχιμουσικός σε πρώτη παγκόσμια το μιούζικαλ του Δ. Παπαδημητρίου  «’Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» στο Εθνικό Θέατρο .

Αρχικά βοηθός διευθυντή χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2001-2003) και από το 2005 ως το 2011 Διευθυντής Χορωδίας της ΕΛΣ, αριθμώντας πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις  ,όπως «Grand Macabre” του Ligeti, «il Priggioniero» του Dalla Piccola και «Nixon in China» του J.Adams.

Βοηθός Αρχιμουσικός κορυφαίων μαέστρων όπως του Έλληνα Λουκά Καρυτινού (Τουραντότ φεστιβάλ Αθηνών 2009) και του Γάλλου Φιλίπ Ωγκέν (Τανχώυζερ ΟΜΜΑ 2009) πρόσφατα και του Β. Χριστόπουλου στην πρώτη παγκόσμια της ‘’Φόνισσας’’ του Γ. Κουμεντάκη.

Έχει συνεργαστεί σαν αρχιμουσικός με την Κ.Ο.Α (Μουσείο Μπενάκη 2007)., την Ορχήστρα των Χρωμάτων(2008) και την Ορχήστρα της ΕΛΣ (2010-15).

Έργα του έχει παρουσιάσει το Μ.Μ.Α.(Arena Metropolity– στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Ολυμπιακών αγώνων) και η Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Από το 2011 διευθυντής μουσικών σπουδών ΕΛΣ, βοηθός αρχιμουσικός και υπεύθυνος σπουδών του Όπερα Στούντιο ΕΛΣ, της μοναδικής Κρατικής Σχολής για την εκμάθηση της Όπερας σε νέους τραγουδιστές.

Δυο συνεχόμενες χρονιές συνεργαζόμενος αρχιμουσικός στις παιδικές παραγωγές της ΕΛΣ (Κοκκινοσκουφίτσα του Μπάραμπ και Προσοχή ο πρίγκιπας λερώνει του Κηπουργού).

Αρχιμουσικός στις παραγωγές του όπερα στούντιο της ΕΛΣ (Η Ψευτοαφελής του Μότσαρτ, «Άντρας για όλες» του Γκαλούππι «Ορφέας στον Άδη» του Όφφενμπαχ).

Αρχιμουσικός στη Σύγχρονη Όπερα της ΕΛΣ , πρώτες Πανελλήνιες έργων Μιγιώ, Μπαρμπέρ, Σωγκέ, Γκλάνερτ, Μπλάχερ κ.α. και πρώτες παγκόσμιες έργων Ελλήνων όπως  Λ. Τονια, Α. Νταρλάς, Μ. Σοφιανόπουλος, Γ. Εμφιετζής.

Τελευταία νέα:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας:

Ακολουθήστε μας:

Pin It on Pinterest