Το ταξίδι στον “Πλανήτη Μουσικόνιους” είναι μια φανταστική μουσική περιπέτεια για τους μικρούς μας ήρωες.

Έχοντας σύμμαχο την πείρα μας από την πολυετή ενασχόληση με την μουσικοκινητική αγωγή σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και τη διδασκαλία μουσικής ,οργανώσαμε ολιγομελή μουσικά ταξίδια.

Τα παιδιά ξεκινούν ένα ταξίδι στον μαγικό “Πλανήτη Μουσικόνιους” με συνταξιδιώτες παραμύθια,παιχνίδια,μουσική.Οι επιβάτες γνωρίζουν τις νότες,τους ήχους,τα μουσικά όργανα,τις μουσικές έννοιες μέσα από ζωγραφιές,διαδραστικά παιχνίδια και ενσάρκωση ρόλων,βασισμένους στη μουσική.

Μαθαίνουν να ακούνε,να ακολουθούν τους διάφορους ρυθμούς,να συνοδεύουν τραγούδια με κρουστά όργανα ή με το δικό τους μεταλλόφωνο.

Οι ανακαλύψεις μας περιλαμβάνουν στοιχεία από όλες τις μουσικές μεθόδους που θα βοηθήσουν το παιδί στο να ανακαλύψει τη μουσική (Σύστημα Orff,Kodaly,Dalcroze).

Στόχος των ταξιδιών μας είναι να συνδυάσουμε την κίνηση και το λόγο με τη βοήθεια χρωμάτων,εικόνων,δραματοποιημένων ιστοριών.Οι γνώσεις εμπεδώνονται πιο καλά ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται στα παιδιά το θάρρος,η διάθεση πρωτοβουλίας,η φαντασία και η δημιουργικότητα.

Ο κύκλος των μαθημάτων θα βοηθήσει τα παιδιά να επιλέξουν το μουσικό όργανο με το οποίο θα θελήσουν να ασχοληθούν στο μέλλον.

Τα μαθήματα αφορούν σε παιδιά από 3 έως 6 ετών.

Υπεύθυνη τμήματος: Φωτεινή Καρακυριάκου-Χρυσανθάκη

Δωρεάν Δοκιμαστικό Μάθημα

Κάθε Τετάρτη  στις 6:00 μ.μ.  στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Μεταμόρφωσης (Σολωμού 56 τηλ.2102856196) και

Κάθε  Πέμπτη   στις 6:00μ.μ.  στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Ν.Φιλ/φειας (Λ.Δεκελείας 71 τηλ.2102530080)

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα αντίστοιχα τηλέφωνα

Τελευταία νέα:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας:

Ακολουθήστε μας:

Pin It on Pinterest