«Η τεχνική είναι το μέσο και όχι ο αυτοσκοπός. Ένας καλλιτέχνης για να μπορέσει να ερμηνεύσει, να δώσει τη δική του σφραγίδα στην ερμηνεία του χρειάζεται πρώτα να διαθέτει μία γερή τεχνική. Αυτή είναι και η απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να βγαίνει στη σκηνή δίχως άγχος και να απολαμβάνει αυτό που κάνει.

Σε αυτό το σεμινάριο θα επικεντρωθούμε στα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της τεχνικής του Λυρικού Τραγουδιού για όσους δεν έχουν ξαναδουλέψει μαζί μου και θα πάμε ένα βήμα παρακάτω με αυτούς που ήδη έχουμε συναντηθεί.

Σκοπός μου είναι η απελευθέρωση σωματική και ψυχική από κάθε είδους φόβο και περιορισμό και η ανακάλυψη του βαθύτερου εαυτού μέσα από το τραγούδι .»

Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 στο Χαλκηδόνιο Ωδείο Ν.Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 71, Νέα Φιλαδέλφεια)

Το Masterclass θα ολοκληρωθεί με συναυλία των συμμετεχόντων το απόγευμα της Κυριακής, στον χώρο του ωδείου.

Οι ενεργοί συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να προετοιμάσουν δύο Άριες, σε διαφορετική γλώσσα η καθεμία, εκ των οποίων η μία να είναι Mozart.

Τιμές:

  • ενεργός συμμετέχων με ένα 40λεπτο μάθημα, ενώπιον ακροατηρίου (και δυνατότητα παρακολούθησης όλου του Masterclass ως ακροατής): 180€, προσφορά 170€ ως 10/10 (Παραγγελία)
  • δια ζώσης ακροατές όλου του σεμιναρίου: 80€, προσφορά 70€ ως 10/10 (Παραγγελία)
  • online ακροατές όλου του σεμιναρίου: 80€, προσφορά 70€ ως 10/10 (Παραγγελία)

Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Χριστίνα Πουλίτση

«Η φωνή της Ελληνίδας υψιφώνου Χριστίνας Πουλίτση έχει σώμα και είναι αξιοσημείωτη στην κολορατούρα. Φτάνοντας τις ψηλές νότες με απαράμιλλη ευκολία παντρεύει τον έλεγχο της τεσιτούρας με μία ασυνήθιστα πλούσια φωνή, η οποία αντηχούσε στον χώρο συναρπαστικά».

Seen and heard International

Η Χριστίνα Πουλίτση έχει καθιερωθεί ήδη σε μερικά από τα πιο σπουδαία θέατρα του κόσμου.

Παρόλο που συγκαταλέγεται στις καλύτερες παγκοσμίως ερμηνεύτριες της Βασίλισσας της νύχτας στον Μαγικό Αυλό του Β.Α.Μότσαρτ, έναν ρόλο τον οποίο έχει ερμηνεύσει σε πάνω από 250 παραστάσεις και 16 διαφορετικές παραγωγές στα πιο σπουδαία θέατρα σε όλον τον κόσμο, όπως την Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, το θέατρο Μπολσόι  στη Μόσχα, την Όπερα της Ρώμης, το Εθνικό Θέατρο του Τόκυο, το Σιάτλ, τη Βαρκελώνη, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Δρέσδη, τη Μπολόνια, την Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και πολλά άλλα, οι συνεργασίες της με μαέστρους όπως ο Ζούμπιν Μέτα και ο Τζιαναντρέα Νοζέντα έχουν διευρύνει το ρεπερτόριό της.

Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τον διάσημο Μαέστρο Ζούμπιν Μέτα- τον οποίο και θεωρεί μέντορά της- και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Ισραήλ, ενώ υπό τη διεύθυνσή του έχει ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Τζίλντα στον Ριγολέττο του Βέρντι στην Όπερα της Φλωρεντίας. Τον ίδιο ρόλο ερμήνευσε στην Εθνική Λυρική Σκηνή το 2013, για τον οποίο και τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών με το βραβείο καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης καλλιτέχνιδας. Έκτοτε τον έχει επαναλάβει το 2017 και το 2022 στην καινούρια παραγωγή της Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών , στο Ντίσελντορφ κ.α.

Με το Μαέστρο Τζ.Νοζέντα έχει ερμηνεύσει υπό την διεύθυνσή του Κονστάντσε από την «Απαγωγή απ’ το Σεράι» του Β.Α.Μότσαρτ στο Ισραήλ, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Αηδόνι του Ι.Στραβίνσκι, στο Φεστιβάλ της Στρέζα, ενώ έχουν κάνει μαζί περιοδεία στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Η συνεργασία τους κορυφώνεται με την ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση των Κάρμινα Μπουράνα  το 2024 στο Λονδίνο με την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου.

Η φωνή κι ερμηνεία της Χριστίνας Πουλίτση αναδείχθηκε και καθιερώθηκε στον χώρο του bel canto μέσα από τους εμβληματικούς ρόλους της Λουτσία ντι Λαμερμούρ του Γκ.Ντονιτσέτι, τον οποίο ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία  στην πρώτη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Βασιλική Όπερα του Λονδίνου σε σκηνοθεσία της Κέιτι Μίτσελ και της Βιολέτα Βαλερί στην Τραβιάτα του Τζ.Βέρντι  στην Κρατική Όπερα του Αμβούργου.  Έχει, επίσης,  ερμηνεύσει Υπνοβάτιδα του Β.Μπελίνι και Μανόν  του Ζ.Μασνέ στην ΕΛΣ, Κοντέσσα ντι Φολεβίλ /Το ταξίδι στη Ρεμς στο Φεστιβάλ Ροσσίνι του Πέζαρο, Ιταλίδα τραγουδίστρια στο Καπρίτσιο του Ρ. Στράους, μαζί με τη Ρενέ Φλέμινγκ υπό τον Κ. Τήλεμαν στην Κρατική Όπερα της Δρέσδης, Παμίρα / Η πολιορκία της Κορίνθου, Αδελφή Κονστάνς στους διαλόγους των Καρμελιτών του Φρ.Πουλένκ, Αντέλε, Μουζέτα κ.α. Είναι στενή συνεργάτιδα του διάσημου Αυστραλού σκηνοθέτη Μπάρρη Κόσκυ.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος των διπλωμάτων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας, Διπλωματούχος Λυρικού Τραγουδιού με Άριστα Παμψηφεί,  ενώ ως υπότροφος «Μαρία Κάλλας» και «Αλεξάνδρα Τριάντη» απέκτησε Mάστερ Τεχνών στην Όπερα από το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου.

Της έχει απονεμηθεί το Α’ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό «Νίκο Ντόσταλ» στη Βιέννη.

Τελευταία νέα:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας:

Ακολουθήστε μας:

Pin It on Pinterest