Εσύ είσαι ο μαθητής, εσύ κι ο δάσκαλος

Η τεχνική του οπερατικού τραγουδιού αποτελεί έναν πολύπλοκο και ταυτόχρονα τόσο απλό μηχανισμό, μόλις τον συνειδητοποιήσεις. Η συνειδητότητα του τί κάνω και πώς το κάνω είναι το ήμισυ του παντός.
Καθένας από εμάς είναι μοναδικός, στο σώμα και την αντίληψη. Ο δάσκαλος τραγουδιού δεν είναι ένας φωτεινός παντογνώστης που διδάσκει την μία και αλάνθαστη τεχνική, αλλά ο συνοδοιπόρος σου που σου κρατάει το φανάρι και σου φωτίζει την κατεύθυνση που χρειάζεται να πάρεις. Στο σεμινάριο αυτό θα ανακαλύψεις, πως εσύ είσαι ο μαθητής, εσύ κι ο δάσκαλος. Εγώ θα σου φωτίσω την διαδρομή προς την
μοναδικότητα σου και θα είμαι δίπλα σου για να σε κατευθύνω!

Θα μιλήσουμε για την τεχνική στην Όπερα. Μία γερή τεχνική μας βοηθά να βγαίνουμε στην σκηνή με αυτοπεποίθηση και να πατάμε γερά στα πόδια μας. Από το πώς να τραγουδάμε ψηλές νότες δίχως άγχος μέχρι την σωστή στήριξη και αναπνοή. Θα μάθεις tips για μια ομοιογενή, φρέσκια φωνή σε όλη σου την έκταση, σωστή στάση σώματος και ενεργοποίηση του διαφράγματος.

Τετάρτες 2,9,16 κ 23 Μαρτίου 2022 18:00-21:00 στο Χαλκηδόνιο Ωδείο.

Οι συμμετέχοντες εκτός των πολύτιμων πληροφοριών που θα αποκομίσουν από την Υψίφωνο Χριστίνα Πουλίτση κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, θα έχουν την δυνατότητα να τραγουδήσουν συνοδεία πιανίστα και να ακούσουν τις πολύτιμες συμβουλές της.

Οι Ενεργοί συμμετέχοντες να είναι σπουδαστές κλασικού τραγουδιού (φοίτηση τουλάχιστον 3 ετών ) και να προετοιμάσουν δύο Άριες , σε διαφορετική γλώσσα η καθεμία, μια εκ των οποίων να είναι Mozart.

Συνολικό κόστος για τους ενεργούς συμμετέχοντες και για τα 4 σεμινάρια 150€ για όσους κλείσουν θέση μέχρι 23 Δεκεμβρίου και μετά 160€ (κλείστε θέση)

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης των σεμιναρίων.

Ακροατές Σεμιναρίων : Δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης ως ακροατής των σεμιναρίων. Συνολικό κόστος 70€ για όσους κλείσουν θέση μέχρι 23 Δεκεμβρίου και μετά 80€ (κλείστε θέση).

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης των σεμιναριών ως ακροατής/τρια.

Περιορισμένος αριθμός Συμμετοχών.

Τα μαθήματα και τα σεμινάρια θα διοργανωθούν τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις υποδείξεις του Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Οι συμμετέχοντες άνω των 18 εισέρχονται στα μαθήματα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό rapid test . Οι συμμετέχοντες κάτω των 18 με ένα από τα παραπάνω ή αρνητικό self test.

Όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Ν.Φιλαδέλφειας (Λ.Δεκελείας 71 & Σάββα Σταματιάδη 2).

Χριστίνα Πουλίτση

H Χριστίνα Πουλίτση είναι υψίφωνος. Συγκαταλέγεται στις καλύτερες παγκοσμίως ερμηνεύτριες της Βασίλισσας της νύχτας στον Μαγικό Αυλό του Β.Α.Μότσαρτ, έναν ρόλο τον οποίο έχει τραγουδήσει στα πιο σπουδαία λυρικά θέατρα του κόσμου, όπως η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, το θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, η Όπερα της Ρώμης, το Εθνικό Θέατρο του Τόκυο, το Σανς Ελυζέ του Παρισιού, τα θέατρα της Βαρκελώνης, του Βερολίνου, της Δρέσδης, του Αμβούργου, της Μπολόνια και πολλά άλλα.

Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τον διάσημο Μαέστρο Ζούμπιν Μέτα- τον οποίο και θεωρεί μέντορά της- και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Ισραήλ, ενώ υπό τη διεύθυνσή του έχει ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Τζίλντα στον Ριγολέττο του Βέρντι στο Φεστιβάλ του Μουσικού Φλωρεντινού Μάη. Τον ίδιο ρόλο νωρίτερα ερμήνευσε στην Εθνική Λυρική Σκηνή το 2013, για τον οποίο και τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών με το βραβείο καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης καλλιτέχνιδας.

Η φωνή κι ερμηνεία της Χριστίνας Πουλίτση αναδείχθηκε και καθιερώθηκε στον χώρο του bel canto μέσα από τους εμβληματικούς ρόλους της Λουτσία ντι Λαμερμούρ του Γκ.Ντονιτσέτι, τον οποίο ερμήνευσε με πολλή μεγάλη επιτυχία στην πρώτη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Βασιλική Όπερα του Λονδίνου σε σκηνοθεσία της Κέιτι Μίτσελ και της Βιολέτα Βαλερί στην Τραβιάτα του Βέρντι στην Κρατική Όπερα του Αμβούργου . Άλλοι ρόλοι που έχει ερμηνεύσει είναι Κονστάντσε υπό τον Τζ. Νοσέντα με την Φιλαρμονική
Ορχήστρα του Ισραήλ, Αμίνα στην Υπνοβάτιδα του Β.Μπελίνι και Μανόν του Μασνέ στην Εθνική Λυρική Σκηνή, Κοντέσσα ντι Φολεβίλ ,Το ταξίδι στη Ρεμς στο Φεστιβάλ Ροσσίνι του Πέζαρο, το Αηδόνι στην ομώνυμη όπερα του Στραβίνσκι στο Φεστιβάλ Στρέζα , την Ιταλίδα τραγουδίστρια στο Καπρίτσιο του Ρ. Στράους, μαζί με τη Ρενέ Φλέμινγκ υπό τον Κ. Τήλεμαν, κ.α. Είναι στενή συνεργάτιδα του διάσημου Αυστραλού σκηνοθέτη Μπάρρη Κόσκυ, ενώ έχει ήδη συνεργαστεί με τους Ρομπέρτο Αμπάντο, Μικελε Μαριότι, Αλμπέρτο Τσέντα κ.α.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΒΑ) και του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου ( ΜΑ με υποτροφίες «Μαρία Κάλλας» και «Αλεξάνδρα Τριάντη»). Της απονεμήθηκε το Α’ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό «Νίκο Ντόσταλ» στη Βιέννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας:

Ακολουθήστε μας:

Pin It on Pinterest