Από Δευτέρα 11/12, 7.00-9.00μμ στο Χαλκηδόνιο Ωδείο Μεταμόρφωσης.

8 συναντήσεις (περίπου 1 κάθε μήνα, οι υπόλοιπες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα).

Ο αυτοσχεδιασμός υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι στην εξέλιξη της κλασικής μουσικής,τόσο για τους συνθέτες όσο και για τους ερμηνευτές της.

Ο πιανίστας, αυτοσχεδιαστής και συνθέτης Στάθης Άννινος, μας προσκαλεί σε ένα σεμιναριακό κύκλο 8 μαθημάτων με σκοπό να εισαχθούμε, στον μαγικό κόσμο του Αυτοσχεδιασμού.

Η βιωματική προσέγγιση πάνω στο όργανο, με αναλύσεις παραδειγμάτων από ένα ευρύ μουσικό φάσμα της κλασικής (και όχι μόνο), θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τις ικανότητες τους και να εξερευνήσουν νέες διαστάσεις της μουσικής τους έκφρασης.

Παράλληλα, θα κινητοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα τεχνικά εφόδια, ώστε να οδηγηθούν στη κατανόηση των διαφορετικών στοιχείων της μουσικής και στην δυνατότητα να τα αφομοιώσουν αλλά και να τα ενσωματώσουν , σε μια ενιαία μουσική φόρμα.

Θα δοθούν σημειώσεις από όλα τα θέματα.

Που απευθύνεται: 

Το συγκεκριμένο σεμινάριο, απευθύνεται σε σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, τελειόφοιτους της Κλασικής μουσικής.

Προϋποθέσεις:

α) Επίπεδο οργάνου από Μέση σχολή και πάνω.

β) Ικανοποιητική γνώση Αρμονίας.

Κόστος σεμιναρίων – μαθημάτων:

4 μαθήματα 120€ – Κλείστε θέση 

8 μαθήματα 220€ – Κλείστε θέση

Δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής:

4 μαθήματα 120€ – Κλείστε θέση 

8 μαθήματα 220€ – Κλείστε θέση 

Stathis Anninos improvises on a theme from Bela Bartok’s “Mikrokosmos” (Greek National Radio)

Impromptu in G minor _Stathis Anninos (10o Syros Jazz Festival)

Erik Satie arr. by Stathis Anninos (Miniature version)

Waves _solo piano cover by Stathis Anninos

Variation Νο8 (Hadjidakis/Debussy) on Menuet in Gminor (A.Magdalena notebook) by Stathis Anninos

Βιογραφικό

Ο Στάθης Άννινος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πιανίστας, ενορχηστρωτής και συνθέτης. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και είναι κάτοχος διπλώματος κλασικού πιάνου και πτυχίου Φούγκας. Μετά την αποφοίτησή του, συνέχισε τις σπουδές του στο πιάνο δίπλα στον Τάκη Φαραζή. Συμμετείχε σε σεμινάρια των Daniel Carter, Shai Maestro, Γιώργου Χατζηνίκου κ.α.

Έχει εμφανιστεί με προσωπικά project η ως session μουσικός, σε φεστιβάλ και χώρους ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως Alte Opera Frankfurt, W-halll Auditorium, Jeunesses Musicales Fest, Union Chapel, Επίδαυρος, Ηρώδειο, Καλλιμάρμαρο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών/Θεσσαλονίκης κ.α. Συνεργάστηκε με Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Δ. Σαββόπουλος, N. Ξυδάκης, Ε. Βιτάλη, Φ. Δεληβοριάς, Ε. Ρεμπούτσικα και μουσικούς (Γ. Κιουρτζόγλου, Γ. Καλούδη, X. Λαμπράκη, B. Καρίπη, Β. Ρακόπουλο , D. Lynch, κ.α) καθώς και με τους ηθοποιούς Γ. Κέντρο, Α. Μουτούση, Χ. Λούλη, Ν. Ψαρρά, Μ. Παπαδημητρίου κ.α.

Έχει συμπράξει με ορχήστρες (Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, Κουαρτέτο εγχόρδων ΚΟΑ, Ορχήστρα των Κυκλάδων) και μαέστρους (Α. Πυλαρινός, Σ. Σούλη, Γ. Αραβίδη κ.α.).

Στο μουσικο σχολείο εξέδωσε μαζί με τους συμμαθητές του το άλμπουμ, “Όνειρα του Κόσμου“ (1998) με μελοποιήσεις ποιημάτων του Μάνου Χατζηδάκι (Μυθολογία). Συνέθεσε τη μουσική για την ταινία “NO ONE” (2018), επιμελήθηκε το έργο «Γ. Σεφέρης: Προς την Καρδιά της Ποίησης» (2020), κυκλοφόρησε online σεμινάριο αυτοσχεδιασμού στο musiclass.gr (2021) και εξέδωσε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο “ANTHOLOGY” (2021).

Έχει παρουσιάσει στο Ωδείο Αθηνών, μαζί με τον βραβευμένο Γερμανό βοκαλίστα Philipp Weiss, το έργο για πιάνο και φωνή DarkLIGHT, διασκευάζοντας τραγούδια του R. Schumann (2022). Το 2023 ηχογράφησε μουσική του με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Την ίδια χρόνια παρουσίασε τη βωβή ταινία The Lodger του A. Hitchcock με ζωντανή πρωτότυπη μουσική στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Επιγραφικό Μουσείο. Έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια και εργαστήρια αυτοσχεδιασμού σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως στα 8th CYPRUS JAZZ& WORLD MUSIC SHOWCASE(2021),Μουσικό σχολείο Αλίμου(2022) στο ΤΕΙ Άρτας (2020) κ.α.

Τελευταία νέα:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας:

Ακολουθήστε μας:

Pin It on Pinterest