Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και αρχιμουσικός Βασίλης Τσαμπρόπουλος, παρουσιάζει την πρωτότυπη σεμιναριακή σειρά διαδικτυακών διαλέξεων, με τίτλο “Μουσική και Εκφραση “.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους μουσικούς και τους φιλόμουσους που επιθυμούν να εξερευνήσουν σε βάθος την έννοια της μουσικής έκφρασης. Μια σειρά αναλύσεων της εξέλιξης της μουσικής από τον Μπαχ έως τον αυτοσχεδιασμό της σύγχρονης τζάζ. Ένας συνδυασμός ιδεών σε μουσική αποτύπωση.
Κάθε σεμινάριο θα έχει διάρκεια περίπου δύο ωρών κατά τη διάρκεια των οποίων ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος θα αναλύει τα παραπάνω θέματα παράλληλα με παραδείγματα στο πιάνο, ενώ θα έχει και διαδραστικό χαρακτήρα αφού θα απαντά σε ερωτήσεις – απορίες των συμμετεχόντων.
Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν διαδικτυακά μέσω zoom.
Ημέρες Διεξαγωγής:
Πέμπτη 3/12 8.00 μ.μ.
Πέμπτη 10/12 8.00 μ.μ.
Πέμπτη 17/12 8.00 μ.μ.
Τρίτη 22/12 8.00 μ.μ.
Κόστος:
140€ και για τα τέσσερα σεμινάρια για όσους κλείσουν θέση μέχρι τις 28 Νοεμβρίου. (Παραγγελία)
160€ και για τα τέσσερα σεμινάρια για όσους κλείσουν θέση από τις 29 Νοεμβρίου και μετά. (Παραγγελία)
Με την αγορά των σεμιναρίων θα λάβετε στο mail σας το σύνδεσμο για την παρακολούθηση των σεμιναρίων.
Το πολύπλευρο ταλέντο του βιρτουόζου πιανίστα και η χαρακτηριστική ικανότητά του να κινείται με άνεση από το κλασικό ρεπερτόριο και τη διεύθυνση Ορχήστρας έως τη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό, έχει αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο από σημαντικά Μέσα, όπως οι Times του Λονδίνου, η Le Monde, η Corriere della Serra, η Independent κ.α.
Αποτελώντας έως σήμερα ένα από τα σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού δυναμικού της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας ECM, οι δίσκοι με τις μουσικές συνθέσεις του έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, με κάποιους από αυτούς να παραμένουν επί εβδομάδες στο top10 του Αμερικανικού billboard.
Παράλληλα, έχοντας συνεργαστεί με κάποιες από τις σημαντικότερες Συμφωνικές Ορχήστρες του κόσμου, οπως η Philharmonia Symphony Orchestra, η Czech Philharmonic, η Royal Stockholm Philharmonic, η Houston Symphony Orchestra κ.α., έχει ερμηνεύσει κάποια από τα πιο απαιτητικά έργα της πιανιστικής φιλολογίας σε σπουδαία μουσικά κέντρα του κόσμου.
Ξεχωριστή στιγμή της καριέρας του ήταν η πολυετής συνεργασία του με τον Vladimir Ashkenazy και τη Φιλαρμονική του Λονδίνου σε κοντσέρτα του Μπετόβεν και του Ραχμάνινοφ. Κεντρικό άξονα του ρεπερτορίου του αποτελούν έργα του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Μότσαρτ και του Σούμαν, αλλά και οι συνθέσεις της Ρωσικής Σχολής, καθώς έχει ερμηνεύσει επανειλημμένα έργα Ραχμάνινοφ, Προκόβιεφ, Τσαϊκόφσκυ και Σκριάμπιν.