Σεμινάριο Πιάνου με τον Τίτο Γουβέλη και τον Απόστολο Παληό στο Χαλκηδόνιο Ωδείο. Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 .

Οι διακεκριμένοι σολίστ και παιδαγωγοί έρχονται στο Χαλκηδόνιο Ωδείο για ένα διήμερο σεμινάριο πιάνου . Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Μεταμόρφωσης (Σολωμού 56 ) και θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν και ακροατές μέσω internet.

Ενεργοί Συμμετέχοντες (Δυνατότητα επιλογής μεταξύ μίας ή δύο ακροάσεων-μαθημάτων από τον Τίτο Γουβέλη ή τον Απόστολο Παληό ενώπιον ακροατηρίου και παρακολούθηση του διήμερου σεμιναρίου ως ακροατής) 

Μία ακρόαση 100€ ( και δυνατότητα παρακολούθησης του διήμερου σεμιναρίου ως ακροατής)

Δύο ακροάσεις 160€ (και δυνατότητα παρακολούθησης του διήμερου σεμιναρίου ως ακροατής)

Ακροατές 60€  (Δυνατότητα παρακολούθησης του διήμερου σεμιναρίου ως ακροατής) 

Ακροατές μέσω ίντερνετ 40€  (Δυνατότητα παρακολούθησης του διήμερου σεμιναρίου ως ακροατής) 

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλ.2102530080 και 2102856196 

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα παραπάνω τηλέφωνα!!! 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Αριθμός Λογαριασμού για κράτηση θέσης Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR3201710460006046138329072 στο όνομα Ζύλης Νικόλαος. Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφεται το όνομά σας. Αν η κατάθεση γίνει από άλλη τράπεζα επιβαρύνεστε με τυχόν έξοδα τραπέζης. 

Σύντομο Βιογραφικό Τίτος Γουβέλης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή, στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου με τον Peter Katin και στη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας με τον Fali Pavri ως υπότροφος του Σωματείου Τζίνα Μπαχάουερ, του Ιδρύματος Ωνάση και του ΙΚΥ. Για κάποια χρόνια μελέτησε τακτικά κοντά στον διάσημο πιανίστα και παιδαγωγό Dominique Merlet στο Παρίσι. Επίσης μελέτησε εκκλησιαστικό όργανο ως υπότροφος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τον Nicolas Kynaston.

Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς και το βραβείο «Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Βασιλική Εθνική Ορχήστρα της Σκωτίας, την Κρατική Φιλαρμονική της Τρανσυλβανίας, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την Academica Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου κ.ά., συνεργαζόμενος με διακεκριμένους αρχιμουσικούς (E. Tabakov, A. Paris, A. Ertüngealp, Β. Φιδετζή, Ν. Αθηναίο, Β. Χριστόπουλο, Γ. Πέτρου, Μ. Οικονόμου κ.ά.). Δίνει τακτικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μεγ. Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Σερβία, Τουρκία, Νότιο Κορέα, Νιγηρία και Κύπρο). Από τις σταθερές και πολύχρονες μουσικές του συνεργασίες ξεχωρίζουν αυτές με τον βιολοντσελίστα Άγγελο Λιακάκη, με τον πιανίστα Χαράλαμπο Αγγελόπουλο και με την υψίφωνο Μάιρα Μηλολιδάκη.

Το ρεπερτόριό του εκτείνεται από το μπαρόκ μέχρι και τον 21ο αιώνα. Σημαντική θέση σε αυτό κατέχει η ελληνική δημιουργία· έχει ερμηνεύσει έργα άνω των 60 Ελλήνων συνθετών, περιλαμβανομένων και αρκετών πρώτων εκτελέσεων, όπως αυτή του 2ου Κοντσέρτου για πιάνο του Ιωσήφ Βαλέτ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (Ιανουάριος 2016). Αξιοσημείωτη στιγμή της σταδιοδρομίας του ήταν η ιστορική πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του κολοσσιαίου έργου Vexationsτου Eric Satie (Απρίλιος 2010) στην Αθήνα, που διήρκεσε 16 περίπου ώρες και έλαβε διθυραμβικές κριτικές.

Ο Τίτος Γουβέλης είναι επίσης συντάκτης και επιμελητής των προγραμμάτων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Δίνει συχνά εισαγωγικές ομιλίες πριν από τακτικές συναυλίες της Κ.Ο.Α. και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Από κοινού με την υψίφωνο Μάιρα Μηλολιδάκη είχαν επί σειράν ετών την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ «Μουσικοί ΣυνΤΟΝισμοί» στο πολιτιστικό κέντρο Beton7 στην Αθήνα.

Σύντομο Βιογραφικό Απόστολος Παληός

Γεννημένος στην Καρδίτσα, o Δρ. Μουσικολογίας και σολίστ πιάνου Απόστολος Παληός χαρακτηρίστηκε ως “καταπληκτικός πιανίστας” (Cyprien Katsaris) και “ασυνήθιστα χαρισματικός, επικοινωνιακός και αφοσιωμένος μουσικός, με σπουδαία φινέτσα, εκφραστικότητα και καλλιτεχνική οντότητα” (Yonty Solomon).
Διπλωματούχος Πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με καθηγητή τον Τώνη Σακελλάριο και Πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών, σπούδασε στις Μουσικές Ακαδημίες Βερολίνου και Λειψίας με τους Georg Sava και Markus Tomas αντίστοιχα, όπου έλαβε Σολιστικό Δίπλωμα και Master με Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση, ενώ παράλληλα μελέτησε Μουσική Δωματίου και Διεύθυνση Ορχήστρας.
Θήτευσε κοντά σε σημαντικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως οι Aldo Ciccolini, Murray Perahia, Cyprien Katsaris, Yonty Solomon, Roberto Szidon, Γιώργος Χατζηνίκος.
Είναι απόφοιτος και Αριστούχος Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε υπότροφος των Ιδρυμάτων Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, “Mundo en Armonía”, του Κρατιδίου της Σαξονίας, του Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) και του ΙΚΥ και βραβευθείς πολλών διεθνών διαγωνισμών πιάνου, μουσικής δωματίου και σύνθεσης σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία. Τιμήθηκε με τον Έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών και κέρδισε το Βραβείο Gina Bachauer του Ιδρύματος “Mundo en Armonía”. Από την “Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής”, του απονεμήθηκαν οι Διακρίσεις του “Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη της Χρονιάς” και του “Καλύτερου Δίσκου από Έλληνα Καλλιτέχνη”.
Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε σημαντικές συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ρωσία, Νορβηγία, Ρουμανία, Κύπρος, Τουρκία, Η.Π.Α.) και σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου (Philharmonie Βερολίνου, Κοnzerthaus Βιέννης, Carnegie Hall Ν. Υόρκης, Φιλαρμονική Όσλο, Auditorio Manuel de Falla Γρανάδας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Έχει συμπράξει επανειλημμένα με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και σημαντικές του εξωτερικού (Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου, Orquesta Ciudad de Granada κ.α.) και έχει πραγματοποιήσει πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργων. Στις ηχογραφήσεις του περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, συνεργασία με τη ‘Naxos’.
Πρώην μέλος του Aurora Piano Quartet της Γερμανίας και του Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής ERGON Ensemble, έχει διατελέσει Λέκτορας Πιάνου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Κύκλου Συναυλιών “Νέοι Κλασικοί”.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας:

Ακολουθήστε μας:

Pin It on Pinterest