Κάθε Πέμπτη στις 7.30-9.30 μ.μ. μαθήματα κιθάρας σε ομαδικό μάθημα με τον Δημήτρη Λάππα.

Όλα τα μαθήματα θα είναι διαδραστικά. Ο  Δημήτρης Λάππας θα αναλύει με λόγια αλλά και με παραδείγματα με την κιθάρα του  τα θέματα των μαθημάτων αλλά ταυτόχρονα όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν  θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν κιθάρα στον Δημήτρη Λάππα και να ακούσουν τις συμβουλές και τις παρατηρήσεις του. 

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα προκύψουν σύνολα δύο ή και περισσοτέρων ατόμων που θα παρουσιάσουν την εξέλιξή τους σε συναυλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου στο τέλος της σχολικής χρονιάς. 

Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν μαθητές όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της διαδικτυακής παρακολούθησης ως απλός ακροατής .

ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΑΣΤΗ ΚΙΘΑΡΑ

-Εισαγωγή στη μελέτη

Τρόποι μελέτης και ασκήσεις. Γνωρίζοντας την ταστιέρα της κιθάρας. Ασκήσεις για το μυαλό, την καρδιά, την αναπνοή και τα χέρια. Τα χέρια είναι τα “εργαλεία” αλλά πρώτα πρέπει να συνεργάζονται με το πνεύμα.

– Μικρά σύνολα δύο και παραπάνω ατόμων 

-Εξέλιξη των συνόλων πάνω σε γνωστά τραγούδια

-Παρουσίαση των μουσικών συνόλων που θα προκύψουν από την συμμετοχή στα μαθήματα.

-Τραγούδια, σύνθεση και αυτοσχεδιασμός με μία κιθάρα και κιθαριστικά σύνολα

-Πώς να ηχογραφήσετε δύο ή περισσότερες κιθάρες. Απορίες – συζήτηση. Αυτοσχεδιασμός και προσαρμογή του τρόπου σκέψης σε όλα τα είδη μουσικής

Κόστος παρακολούθησης 120€ τα τέσσερα δίωρα μαθήματα  (Πατήστε για να κλείσετε θέση)

Κόστος για τους web ακροατές 60€  (Πατήστε για να κλείσετε θέση)

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης των μαθημάτων.

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Πληροφορίες στα τηλ. 2102530080 και 2102856196.

 Όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Ν.Φιλαδέλφειας (Λ.Δεκελείας 71 & Σάββα Σταματιάδη 2).

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δημήτρης Λάππας γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1973. 
Η πρώτη του επαφή με το πάλκο ήταν σε ηλικία μόλις 9 χρόνων στην Αυστραλία παίζοντας μπουζούκι. Σε ηλικία 11 ετών μετακόμισε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου συνέχισε να ασχολείται με τη μουσική έως τα 16 του. Κατόπιν μετακόμισε στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει μαθήματα κιθάρας και το 1997 βρέθηκε στη Σόφια όπου συνεργάστηκε με τον Ηλία Κλωναρίδη και την ορχήστρα Alternative Bulgarian Orchestra. 

Η μεγάλη του αγάπη για την μουσική και η δίψα για την εξερεύνηση της «λαϊκότροπης μουσικής» και τα μακάμ, τον οδήγησαν στην Κωνσταντινούπολη όπου έζησε 4 χρόνια αρχίζοντας συνεργασίες με μουσικούς της Πόλης. Μερικές από αυτές ήταν με την Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια Ziynet Sali , το μουσικό σχήμα Café Aman İstanbul , οι ορχήστρες της κρατικής τηλεόρασης TRT1 και TRT2, ο σολίστ κλαρίνου Βασίλη Σαλέας καθώς και η ορχήστρα A la Turka Pop Star Orchestra, δίνοντας συναυλίες σε όλη την Τουρκία. 

Έχει μακροχρόνιες και σταθερές συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς και τραγουδιστές όπως Βασίλη Λέκκα, Ελένη Βιτάλη, Γιώργο Νταλάρα, Διονύση Σαββόπουλο, Σωτηρία Λεονάρδου, Νίκο Δημητράτο, Πέτρο Δουρδουμπάκη, Παντελή Θαλασσινό, Αρλέτα, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Δημήτρη Σταρόβα, Μίμη Πλέσσα, Χάρις Αλεξίου, Νίκο Παπάζογλου, Λιζέτα Καλημέρη, Μελίνα Κανά, Γιαννη Χαρουλη, Ferhat Gocer, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ροκ όπερα Αλεξάντερ, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Απόστολο Ρίζο, Μάκη Σεβίλογλου, Κωστα Αναστασιάδη, Γιωτη Κιουρτσογλου κ.α.

Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και έχει συνθέσει μουσικά έργα όπως το Trilogy, Lapino, Bouzouki Swing κ.α Έχει διδάξει σε σεμινάρια σαν σολίστ που αφορούσαν θέματα κυρίως όπως η προσέγγιση του αυτοσχεδιασμού πάνω στους λαϊκούς δρόμους και τις «αστικές λαϊκές μουσικές» στο Αϊβαλή, στο Γενί Τζαμί ( στο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιστημόνων) ,στη Γαλλία στο Terminus brasserie κ.α. Είναι ο ιδρυτής του μουσικού συνόλου LAPINO PROJECT (μείγμα jazz, funk με ανατολίτικη προσέγγιση).

Αριθμεί πάνω από 4.500 συμμετοχές σε ζωντανές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις παγκόσμια, καθώς και στη δισκογραφία με την ιδιότητα του μουσικού, συνθέτη, παραγωγού και ενορχηστρωτή. 

Βασικά όργανα: Ακουστική – Ηλεκτρική – Άταστη, Κλασική κιθάρα, Μπουζούκι, Ούτι, 
Τζουράς, Μπαγλαμάς. Δευτερευοντα : Μπασο , Τυμπανα , Synthesizer. 

Τελευταία νέα:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας:

Ακολουθήστε μας:

Pin It on Pinterest