Το Χαλκηδόνιο Ωδείο στην προσπάθειά του να προσφέρει υψηλό επίπεδο σπουδών στους σπουδαστές του, αντάξιο των μεγαλύτερων μουσικών ακαδημιών της Ευρώπης, έχει τη χαρά να συνεργάζεται από αυτή τη σχολική χρονιά με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κλασική κιθαρίστρια Irina Kulikova η οποία θα επισκέπτεται κάθε μήνα το Χαλκηδόνιο Ωδείο για να παραδίδει μαθήματα – masterclasses.

Η Irina Kulikova αποφοίτησε με διάκριση από το Mozarteum University του Σάλτσμπουργκ, μια από τις μεγαλύτερες μουσικές ακαδημίες της Ευρώπης, το Conservatoire of Maastricht (Ολλανδία) και το Gnessins Academy της Μόσχας (Ρωσσία).

Η Irina Kulikova έχει κερδίσει πάνω από τριάντα βραβεία στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς κιθάρας παγκοσμίως, όπως τα 1α βραβεία στους διαγωνισμούς  Michele Pittaluga στην Ιταλία, Guitarra Alhambra στην Ισπανία, Forum Gitarre Wien στην Αυστρία και Iserlohn στη Γερμανία. Η Irina Kulikova κάνει περιοδείες με εμφανίσεις σε κορυφαία φεστιβάλ στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία και σε αίθουσες συναυλιών όπως το Amsterdam Concertgebouw, το Tchaikovsky Hall στη Μόσχα, την  Academic Capella στην Αγ. Πετρούπολη, την Schloss Mirabell στο Σάλτσμπουργκ, το Palau de la Musica στη Βαλένθια, το Musashino Hall στο Τόκυο και το Oriental Arts Center  στη Σανγκάη.

Η αρχή των μαθημάτων θα γίνει το Σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου 2020. Κάθε σπουδαστής θα έχει τη δυνατότητα να κάνει μάθημα 45 λεπτών (παρουσία ακροατών) και παράλληλα να παρακολουθήσει σαν ακροατής όλα τα μαθήματα. Κάθε σπουδαστής που το επιθυμεί θα μπορεί να συνεχίζει κανονικά τις σπουδές του στο Χαλκηδόνιο Ωδείο, έχοντας ως καθηγήτρια την Irina Kulikova και να πάρει Πτυχίο ή Δίπλωμα κλασικής κιθάρας ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, ακολουθώντας το πρόγραμμα – εξετάσεις που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πληροφορίες- κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2102856196 και 2102530080.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Για τις ώρες των μαθημάτων και των σεμιναρίων θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Χαλκηδόνιου Ωδείου.

Τα μαθήματα και τα σεμινάρια θα διοργανωθούν τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις υποδείξεις του Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

 

Τιμές


Για κρατήσεις έως το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

50€ για τους ακροατές των μαθημάτων, ανά μήνα.

100€ για ένα 45 λεπτο μάθημα (παρουσία ακροατών) και παρακολούθηση των υπολοίπων μαθημάτων ως ακροατής, ανά μήνα.

160€ για δύο 45 λεπτα μαθήματα (παρουσία ακροατών) και παρακολούθηση των υπολοίπων μαθημάτων ως ακροατής, ανά μήνα

Για κρατήσεις θέσεων από τις 20 Σεπτεμβρίου και μετά

60€ για τους ακροατές και

110€ για ένα μάθημα.

180€ για δύο μαθήματα.

[youtube id=”HdnD7tMnG3I” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

 IRINA KULIKOVA  (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)

Με τη σπάνια ομορφιά του ήχου της και τη μαγευτική παρουσία της στη σκηνή, η Ιrina Kulikova συγκινεί τους ακροατές σε όλο τον κόσμο. Ανήκει στους μουσικούς που συγκινούν βαθιά με την αυθεντικότητα της ερμηνείας τους.

Irina Kulikova 2014 - 1

Κόρη ενός δασκάλου βιολοντσέλου, ανέπτυξε τις μουσικές τις δεξιότητες σε εξαιρετικά νεαρή ηλικία. Στην ηλικία των δώδεκα ετών έπαιζε σε φεστιβάλ στη Ρωσία και στην Ευρώπη, όπου την ανακάλυψαν μερικοί από τους κορυφαίους παγκοσμίως κιθαρίστες και κριτικούς. Στα δεκατέσσερά της, το όνομά της υπήρχε στο βιβλίο του  Maurice Summerfield «Η κλασική κιθάρα, η εξέλιξη, οι ερμηνευτές και οι προσωπικότητές τις από το 1800».

Σήμερα η Irina Kulikova κάνει περιοδείες με εμφανίσεις σε κορυφαία φεστιβάλ στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία και σε αίθουσες συναυλιών όπως το Amsterdam Concertgebouw, το Tchaikovsky Hall στη Μόσχα, την  Academic Capella στην Αγ. Πετρούπολη, την Schloss Mirabell στο Σάλτσμπουργκ, το Palau de la Musica στη Βαλένθια, το Musashino Hall στο Τόκυο και το Oriental Arts Center  στη Σανγκάη. Έχει κερδίσει πάνω από τριάντα βραβεία, μέσα στα οποία συγκαταλέγονται τα 1α βραβεία στους διαγωνισμούς  Michele Pittaluga στην Ιταλία, Guitarra Alhambra στην Ισπανία, Forum Gitarre Wien στην Αυστρία και Iserlohn στη Γερμανία.

  Η Irina Kulikova αποφοίτησε με διάκριση από το Mozarteum University του Σάλτσμπουργκ, το Conservatoire of Maastricht (Ολλανδία) και το Gnessins Academy της Μόσχας (Ρωσσία). Έχει ηχογραφήσει τέσσερα solo CD’s , εκ των οποίων τρία διανέμονται διεθνώς από την εταιρεία Naxos.

  H Irina Kulikova διαμένει στη Χάγη  (Ολλανδία), το Los Angeles και το Salzburg. Συνδυάζει την καριέρα της ως σολίστ με συμμετοχές σε ποικίλα σύνολα και ορχήστρες καθώς και με μία προσωπική επιμέλεια για τη διδασκαλία.

[youtube id=”FBD9ylUt9rk” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]


Εγγραφείτε στο Newsletter μας:

Ακολουθήστε μας:

Pin It on Pinterest