Το Yoga Your Voice λειτουργεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Με τον συγκερασμό σειράς στάσεων γιόγκα, σωστής αναπνοής, φωνητικών ασκήσεων και ποικίλων θεραπευτικών φωνητικών ήχων, το Yoga Your Voice απελευθερώνει τη φωνή, αφυπνίζει την αυτοσυνειδητοποίηση του τραγουδιστή/ηθοποιού και ξεμπλοκάρει τα chakras, ώστε ο ασκούμενος να εξελιχθεί σε υγιή, ολοκληρωμένο και εκφραστικό performer.

Σε συνεργασία με το Expressive Healing Movement στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Το Yoga Your Voice επιδιώκει να συνθέσει τον ολοκληρωμένο τραγουδιστή/ηθοποιό. Η παιδαγωγική εξέλιξη του 21ου αιώνα σχετικά με την καλλιέργεια της φωνής και της δημιουργικότητας στις τέχνες του θεάματος συναντάται στον συνδυασμό των τεχνικών της γιόγκα και της φωνητικής τεχνικής.
Όπως έχει επισημανθεί ήδη από τον Πυθαγόρα, κάθε ουράνιο σώμα, ακόμα και κάθε άτομο, παράγει συγκεκριμένους ήχους με την κίνησή του, τον ρυθμό του και τον παλμό του. Το σύν
ολο των ήχων συνθέτει την παγκόσμια αρμονία, στην οποία κάθε στοιχείο διατηρεί τα χαρακτηριστικά του και την λειτουργία του, και συνεισφέρει στο όλον. Γιόγκα σημαίνει «ένωση» και μέσω της ένωσης σχηματίζεται το «όλον». Το ζητούμενο είναι όλα τα στοιχεία στο σώμα μας να εναρμονιστούν, για να βρούμε τον αυθεντικό μας εαυτό και, με το Yoga Your Voice, την αυθεντική μας φωνή.

Η ανάπτυξη της φωνητικής αυτογνωσίας οδηγεί στην ειλικρινή αυτοέκφραση, απαραίτητο στοιχείο της ερμηνείας. Μέσω του Yoga Your Voice επιτυγχάνεται η ισορροπία, η ακεραιότητα του φυσικού φωνητικού οργάνου και η ενεργοποίηση του δημιουργικού εαυτού του ασκούμενου.Ο τραγουδιστής/ηθοποιός με το Yoga Your Voice ανακαλύπτει την αληθινή του φωνή και έκφραση, που συνδέονται με τα επτά (7) ενεργειακά κέντρα του σώματος, τα chakras. Τα μπλοκαρισμένα chakras ευθύνονται για τη φωνητική/τονική αστάθεια, τον φόβο της σκηνής (αλλά και γενικότερα τον φόβο της έκθεσης), την ανασφάλεια, την ευκινησία της φωνής, τη συναισθηματική αποστασιοποίηση στην έκφραση, τη δυσκολία της πρόσληψης της πληροφορίας, τη σύγχυση, την έμπνευση, κ.ά..Το Yoga Your Voice λειτουργεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Με τον συγκερασμό σειράς στάσεων γιόγκα, σωστής αναπνοής, φωνητικών ασκήσεων και ποικίλων θεραπευτικών φωνητικών ήχων, το Yoga Your Voice απελευθερώνει τη φωνή, αφυπνίζει την αυτοσυνειδητοποίηση του τραγουδιστή/ηθοποιού και ξεμπλοκάρει τα chakras, ώστε ο ασκούμενος να εξελιχθεί σε υγιή, ολοκληρωμένο και εκφραστικό performer.

Έναρξη τμήματος Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 7.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ.

στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Ν.Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 71 & Σ.Σταματιάδη 2 ).

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχών στα τηλ.2102530080 και 2102856196.

 

Διδάσκει η Τζίνα Πούλου (σύντομο βιογραφικό)

Είναι απόφοιτη   του Εθνικού Ωδείου με υποτροφία, 1ο Βραβείο, Αριστείο και Διάκριση Εξαιρετικής Επίδοσης. Είναι κάτοχος δύο υποτροφιών («Maria  Callas», «Λίλιαν Βουδούρη») με τις οποίες συνέχισε τις σπουδές της στη ΝέαΥόρκη, όπου και παρέμεtzinapoulouινε δεκατρία χρόνια, αποκτώντας και την αμερικανική υπηκοότητα.  Είναι κάτοχος πολλών βραβείων και διακρίσεων διεθνών διαγωνισμών (Grand Prix «Maria Callas» Αθήνα, «Palm Beach Opera Competition» ΗΠΑ, «Rosa Ponselle»ΗΠΑ, «Marseille Opera Competition» Γαλλία κ.ά.).

Έχει ερμηνεύσει πλήθος πρωταγωνιστικών ρόλων στην Ελλάδα (σταθερή συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή) και στο εξωτερικό, έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και κοντσέρτα όπερας, μιούζικαλ και σύγχρονου τραγουδιού, συνεργαζόμενη με διεθνή ονόματα του χώρου της όπερας (Domingo, Estes κ. ά.), με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες (Μητσιάς, Φραγκούλης, Μακεδόνας  κ.ά.) και σπουδαίες ελληνικές και διεθνείς ορχήστρες, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τον ελληνικό και ξένο τύπο.

Διδασκαλία:

Κατέχει τον τίτλο της Καθηγήτριας Μονωδίας Α’ πάνω από μία δεκαετία. Έχει διδάξει κλασικό και σύγχρονο τραγούδι σε πολλά ωδεία και σχολές, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Ωδείο, το Ελληνικό Ωδείο, η σχολή Fame Studio του Ant1, το talent show του Ant1 Χ Factor (όπου και κέρδισε ο μαθητής της), στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, καθώς και σε θεατρικές παραγωγές. Έχει παραδώσει πολλά και μεγάλα σεμινάρια σχετικά με την τεχνική του τραγουδιού σε Ελλάδα και  Αμερική. Είναι ιδρυτικό μέλος του προγράμματος OPERA, MUSICAL SHOWCASE για νέους καλλιτέχνες και του The Art Studio (TAS) στο Γκάζι.

Είναι μέλος (και η μοναδική Ελληνίδα καθηγήτρια) του NATS (National Association of Teachers of Singing) στην Αμερική, και ιδρύτρια στην Ελλάδα του YogaYourVoice, σε συνεργασία με το κέντρο Expressive Healing Movement στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.