co1kΤα στοιχεία της Φύσης

Μονοήμερο Βιωματικό Σεμινάριο

Μουσικοκινητική C.Orff – Θεατρικό Παιχνίδι

Το απαλό αεράκι που χαϊδεύει το πρόσωπο. Το θρόισμα των φύλλων και ο δυνατός άνεμος που στροβιλίζεται και μας παρασύρει. Το τραγούδι του γάργαρου νερού και ο ορμητικός χείμαρρος. Η θαλπωρή του χορού της φωτιάς και η μανία της πυρκαγιάς. Και η γη μια μεγάλη αγκαλιά.

Οι αντίθετες δυνάμεις της φύσης μας ωθούν να ανακαλύψουμε καινούργιες δυναμικές και να δουλέψουμε πάνω στις λεπτές ισορροπίες της φωτιάς, του νερού, της γης και του αέρα.

Διδάσκουν: Λένα Ροντούλη, Έλενα Τζώρτζη

 

Ημερομηνία: Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρες: 17.30-21.30

Χώρος: Χαλκηδόνιο Ωδείο ( Δεκελείας 71 & Σ.Σταματιάδη 2 Ν.Φιλαδέλφεια )

Επικοινωνία: 2102530080 και 2102856196

****Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα παραπάνω τηλέφωνα.

 

Με αφορμή το νερό, τον άνεμο, τη φωτιά και τη γη και συνδυάζοντας τις τέχνες της Μουσικής και του Θεάτρου, θα καλλιεργήσουμε την αισθητική ικανότητα και έναν νέο τρόπο διδακτικής προσέγγισης. Τα μέσα μας θα είναι:

1.Παιχνίδια:

Γνωριμίας

Επαφής

Επικοινωνίας

Σύσφιξης Ομάδας

Εμπιστοσύνης

Ρόλων

Ρυθμικού Λόγου και Φωνής

Παντομίμας

Χαλάρωσης

2.Αυτοσχεδιασμός:

Μουσικοκινητικής

Θεάτρου

3.Τραγούδια

4.Ενορχήστρωση (με τα Όργανα της Ορχήστρας Carl Orff)

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε:

Νηπιαγωγούς

Εκπαιδευτικούς Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης

Ηθοποιούς

Χορευτές

Μουσικούς

Γυμναστές

Φοιτητές Παιδαγωγικών και Καλλιτεχνικών Σχολών

Και σε όποιον θέλει να ανακαλύψει νέους δρόμους καλλιτεχνικής έκφρασης

*Οι γνώσεις μουσικής και θεάτρου ΔΕΝ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο σεμινάριο.

**Παρακαλούμε τους συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους και ένα ζευγάρι καλτσάκια

***σε περίπτωση που είστε μουσικός και έχετε όργανο που είναι εύκολο στη μεταφορά, με μεγάλη χαρά θα εμπλουτίσουμε την ορχήστρα μας!

Διάρκεια σεμιναρίου:4 ώρες

Ημερομηνία: Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρες: 17.30-21.30

Χώρος: Χαλκηδόνιο Ωδείο ( Δεκελείας 71 & Σ.Σταματιάδη 2 Ν.Φιλαδέλφεια )

Επικοινωνία: 2102530080 και 2102856196

****Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα παραπάνω τηλέφωνα.

 

Λογαριασμός Τραπέζης για Κράτηση Θέσης:
Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR6101710460006046138329811 στο όνομα Ζύλης Αθανασίος
(αν η κατάθεση γίνει από άλλη τράπεζα επιβαρύνεστε με τυχόν έξοδα τραπέζης)

Λένα Ροντούλη

Δημιουργώντας ένα περιβάλλον μάθησης εμπλουτισμένο με λόγο, κίνηση και μουσική η Λένα Ροντούλη καλλιεργεί και αναπτύσσει στους συμμετέχοντες την ελεύθερη έκφραση, τον πειραματισμό και τον αυτοσχεδιασμό μέσω της ενεργής συμμετοχής. Ο ήχος γεννάει τη μουσική, η κίνηση εξελίσσεται σε χορό, η λέξη παίζει με το ρυθμό και δημιουργεί τραγούδια και ιστορίες, τα ρυθμικά και τα μελωδικά σχήματα καθώς και οι στοιχειακοί τρόποι ενορχήστρωσης τραγουδιών παίζονται στην ορχήστρα οργάνων C. Orff. Ο τελικός σκοπός των σεμιναρίων της Μουσικοκινητικής είναι να αισθανθούν και να συνειδητοποιήσουν οι συμμετέχοντες την ομορφιά της βιωματικής γνώσης ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την ψυχή, το νου και το σώμα.

nΗ Λένα Ροντούλη είναι πτυχιούχος πιάνου και απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff της Σχολής Μωραϊτη υπό την εποπτεία του ORFF SCHULWERK FORUMSALZBURG. Έχει διδαχθεί κλασσικό και σύγχρονο χορό, εκφραστική κίνηση και αυτοσχεδιασμό, υποκριτική και θεατρικό παιχνίδι. Από το 1997 διδάσκει Μουσικοκινητική C. Orff σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, ωδεία και βιωματικά σεμινάρια, καθώς επίσης και στον Επαγγελματικό Κύκλο Μουσικοκινητικής Αγωγής C.Orff της Σχ. Μωραϊτη μέχρι τον Ιούνιο του 2015. Έχει συμμετάσχει σε Μουσικά Εκπαιδευτικά Συνέδρια ως εισηγήτρια-εμψυχώτρια σεμιναρίων και εργαστηρίων, καθώς επίσης με παρουσιάσεις καλλιτεχνικών μουσικοκινητικών παραστάσεων με παιδιά και ενήλικες.

Έλενα Τζώρτζη

ρΜε την Έλενα Τζώρτζη παίζουμε, αυτοσχεδιάζουμε, χορεύουμε, βρισκόμαστε με τη φαντασία μας σε άλλα μονοπάτια και ξαναγυρνάμε για να τα διηγηθούμε. Μέσα από μια σειρά θεατρικών ασκήσεων ποικίλων ειδών και επιπέδων, ανακαλύπτουμε τη σημασία της έννοιας «ομάδα», καθώς και πως μπορούμε να κάνουμε την έννοια αυτή αντιληπτή στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι.

Πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει φοιτήσει στο Université Paul-Valéry Montpellier 3 – Arts du Spectacles, και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ίασμος», μέσω προγράμματος υποτροφίας. Έχει διδαχθεί φωνητική, ορθοφωνία, κλασσικό και σύγχρονο χορό. Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία και είναι διαχειρίστρια του διαδικτυακού καλλιτεχνικού περιοδικού “Mind the Art”.