Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 6-8 Μαρτίου το Φεστιβάλ Κιθάρας του Χαλκηδόνιου Ωδείου.

Καλεσμένοι του Χαλκηδόνιου Ωδείου ήταν οι διάσημοι και εξέχοντες κλασικοί κιθαρίστες Aniello Desiderio και Zoran Dukic, κιθαρίστες με διεθνή βραβεία, συναυλίες σε μεγάλες αίθουσες ανά τον κόσμο και συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες και μουσικούς.

Οι συμμετέχοντες του Φεστιβάλ ήταν νεαροί κιθαρίστες και μαθητές από το Χαλκηδόνιο Ωδείο αλλά και από άλλα ωδεία της Ελλάδος. Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν masterclasses από τους δύο εξέχοντες κιθαρίστες κερδίζοντας σημαντικά οφέλη για την εξέλιξη της μουσικής και κιθαριστικής τους πορείας.Αξίζει να σημειωθεί ότι τα masterclasses παρακολούθησαν συνολικά 55 κιθαρίστες από όλη την Ελλάδα.

Τα masterclasses συνδυάστηκαν με δύο μαγικές συναυλίες από τους Aniello Desiderio και Zoran Dukic, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ αλλά και στο κοινό που παρακολούθησε τις συναυλίες να απολαύσουν δύο βραδιές πολύ υψηλής αισθητικής και μουσικής εμπειρίας.

Η συνεχής προσπάθεια για προσφορά στη μουσική παιδεία της χώρας μας από το Χαλκηδόνιο Ωδείο και η μεγάλη απήχηση που είχε το Φεστιβάλ Κιθάρας κάνουν επιτακτική την ανάγκη ανανέωσης του ραντεβού μας για το Φεστιβάλ της επόμενης χρονιάς!!!

*Σύντομα θα ανέβουν και βίντεο από τις συναυλίες!!!